Vlaamse jeugdauteur
Dirk Bracke Dirk Bracke Dirk Bracke Dirk Bracke Dirk Bracke Dirk Bracke Dirk Bracke Dirk Bracke
Als de olifanten vechten
Cover Als de olifanten vechten
Uitgavejaar:
2002

Isaac is vijftien als hij door rebellen van het LRA (Lord’s Resistance Army) wordt meegenomen. Hun eenheid, die vooral uit kinderen en jongeren bestaat, moet onder de leiding van de brute commandant Scar Oeganda helpen veroveren op het regeringsleger. Isaac wordt er beste maatjes met Richard, die de honger en verstikkende ellende van een vluchtelingenkamp achterliet om zich bij de kindsoldaten van Scar aan te sluiten.
De recruten worden opgeleid tot keiharde vechtmachines en leren vooral ook hun gevoelens te verdringen. Tijdens een van hun plundertochten ontvoeren ze de meisjes van een internaat. Isaac is meteen onder de indruk van de vastberadenheid van Monica. Maar hun liefde lijkt geen enkele kans te krijgen. Want elke vorm van emotie wordt door het LRA genadeloos afgestraft...

Dirk Bracke vertelt het pakkende verhaal van kindsoldaten in Oeganda. Realistisch en confronterend schetst hij het harde leven van de jonge recruten. Toch blijft er in dit meedogenloze verhaal plaats voor warmte, hoop, menselijkheid en liefde.
Bekroond met de 2de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Bestel het boek hier!